KERST Kleuterkerk, in de St. Elisabeth parochie.

Zaterdag 22 december speciaal voor de allerjongste uit de St. Elisabethparochie waren er twee kerst kleuterkerkvieringen. Pastor Kees Waas is de vaste voorganger bij de kleuterkerk vieringen. Een bekend en vertrouwd gezicht voor de bezoekertjes.
Hij opende de vieringen met het maken van het kruisteken en een gebed. Waarna we het danklied zongen met de kinderen. Tijdens het lied “kijk eens aan” werden de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos, deze keer hadden de dames van de kleuterkerk er iets ingestopt dat heel moeilijk te voelen was. Maar ook deze keer wisten een kinderen te vertellen dat er een klokje in de doos zat, en niet zomaar een klokje!

Hierna ging pastor Kees een tocht maken met de kinderen, op zoek naar Maria en Jozef, en vertelde over het bezoek van de engel aan Maria. En de tocht die Jozef en Maria moesten maken, het onderdak dat ze vonden in het kleine kerststalletje alwaar kindje Jezus werd geboren. En de tocht ging verder zo vertelde de pastor het hele kerstverhaal en de kinderen volgde hem letterlijk op de voet.

Het knutselmoment was deze keer een kerstklokje versieren, Natasja las nog een kerstgebedje voor. Waarna gezamenlijk het Wees gegroet Maria werd gebeden. En ook de vier kaarsjes mochten onder toeziend oog van Gerda weer uitgeblazen worden. En we sloten de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken.

Tijd voor wat lekkers, voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja met een kerst traktatie.

DANKJEWEL, dat jullie er waren. We wensen jullie een gelukkig Nieuwjaar!
Tot de volgende kleuterkerk!

Onze trouwe kleuterkerk fotograaf Michiel heeft ook deze keer weer mooie foto’s gemaakt tijdens de kleuterkerkvieringen.

Hank
Raamsdonksveer
Fotos vrij voor privé gebruik.
Bij publicatie, elders, bronvermelding verplicht
dubbelklik voor groter formaat