Ark van Noach, thema van de kleuterkerk
Zaterdag 13 oktober waren er weer twee kleuterkerk vieringen in de St. Elisabeth parochie. En ondanks het mooie weer mochten we weer op onze trouwe bezoekertjes rekenen.
Pastor Kees Waas opende de vieringen met het maken van het kruisteken en gebed. En verwelkomde de kinderen en hun meegenomen dierenknuffels. Want waarom zo vroeg hij hadden ze deze knuffels meegenomen? Het was toch geen dierendag? Al snel kreeg hij de uitleg dat het met het thema van de viering te maken had de Ark van Noach. Er was ook een kleine speelgoed Ark aanwezig tijdens deze kleuterkerk vieringen welleswaar geen grote maar toch, erg leuk en daar mochten de kinderen de meegenomen knuffels (er zaten hele mooie tussen flamingo’s, nijpaarden, een koala beertje) bij zetten.
Waarna we het danklied zongen met de kinderen. Tijdens het lied “kijk eens aan” werden de vier kaarsjes aangestoken. Gevolgd door het lied van de doos, wat zou er deze keer gezien het thema in de doos zitten? Hierna las Yvonne het Bijbelverhaal voor over de ark van Noach. Dat God van alle dieren 1 paartje naar Noach toe stuurde, een mannetje en een vrouwtje. Krokodillen, koeien, schapen, giraffen, leeuwen, vliegen, apen en ook vogels. Alle dieren die op aarde leven kwamen naar de ark, behalve vissen! Want die kunnen leven in het water. De kinderen luisterde zeer aandachtig naar Yvonne, en speelden ondertussen met de kleine ark het verhaal mee.
Tijdens het knutselmomentje, maakte de kinderen deze keer een mooie regenboogvis. Natasja las nog een kindergebedje voor. Waarna gezamenlijk het Wees gegroet Maria werd gebeden. En ook de vier kaarsjes mochten weer uitgeblazen worden. We sloten de viering af met waar we mee begonnen waren, het maken van het kruisteken.
Tijd voor wat lekkers, voor alle kinderen was er nog een bekertje ranja met een dierensnoepje.
DANKJEWEL, dat jullie er waren, graag tot 22 december de volgende kleuterkerk.
Fotos vrij voor privé gebruik.
Bij publicatie, elders, bronvermelding gewenst
HANK
RAAMSDONKSVEER
dubbelklik voor groter formaat
 
Hank
Raamsdonksveer