Samen is elkaar ontmoeten
Materiaal voor deze pagina stuurt u naar: webmaster@olvhemelvaart.nl
Copyright © 2007 - 2010 by Onze Lieve Vrouw Hemelvaart, Raamsdonksveer   •   All Rights reserved        
De H. Communie thuis ontvangen.
Vrij veel parochianen kijken en luisteren op zondag naar de eucharistieviering op de televisie , veelal zieken en ouderen .

Op huisbezoek hoor je wel eens de opmerking : “ Och, de mis op televisie is best mooi, maar ik zou ook wel eens naar de kerk willen en te communie willen gaan. Maar ja, ik ben niet meer in staat om naar de kerk te kunnen”.
Het komt ook voor, dat een parochiaan, tijdens een viering te communie gaat een H.Hostie vraagt en mee naar huis neemt voor iemand, die niet naar de kerk kan.

Blijkbaar willen meerdere parochianen de H.Communie ontvangen maar kunnen zij door ziekte of ouderdom niet naar een viering in de kerk.
Enkele vrijwilligers vormen samen de werkgroep “Communie Thuis “.
Zij zijn bereid de H. Communie thuis uit te reiken aan parochianen, die door ziekte of ouderdom niet meer naar de kerk kunnen.

Als u thuis de H. Communie wilt ontvangen , dan kunt u dit doorgeven aan het parochiesecretariaat (de pastorie) op werkdagen tussen 10.00 en 12.00 uur , telefoon 512439.
Een lid van de werkgroep neemt dan kontakt met u op om een afspraak met u te maken .
De werkgroep hoopt en verwacht dat vele zieken en ouderen, die niet meer naar de kerk kunnen, van deze mogelijkheid gebruik willen maken.

Werkgroep “ Communie thuis “ .


St. Elisabethparochie
Parochiekern
Raamsdonksveer