Samen is elkaar ontmoeten
Copyright © 2007 - 2010 by Onze Lieve Vrouw Hemelvaart, Raamsdonksveer   •   All Rights reserved          webmaster@olvhemelvaart.nl
St. Elisabethparochie
Parochiekern
Raamsdonksveer
Geloven is het leven vieren, Lopend Vuurtje 2018.
Afgelopen zaterdag zijn we vanuit de Sint Elisabethparochie met enkele jongeren en ouders afgereisd naar Bergen op Zoom, voor het Lopend Vuurtje. Dit is een afwisselende dag speciaal voor alle vormelingen in het bisdom Breda. Met veel actie en soms heel stil ontdekken de vormelingen de kracht van de heilige Geest. Ook voor hun ouders is er op deze dag een speciaal programma.
We begonnen deze dag met een eucharistie viering in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes. Celebrant in deze viering was Vicaris W. Wiertz, de bisschop was helaas ziek. In deze eucharistieviering stond de heilige Geest centraal, in zang, en in de overweging van de vicaris. Waarin hij sprak over blazen in je hand, en blazen in een zakdoek. Zo blaast de Bisschop in de goede week over het Chrisma, de geest van God daalt dan neer over het Chrisma. Chrisma waar jullie tijdens het Vormsel mee gevormd worden, en de Bisschop of de vicaris spreekt dan de woorden “Ontvang de zegen van de heilige Geest, de gave Gods”.  De vicaris sloot de eucharistieviering af met de woorden Geloven is het leven vieren, waarna we allemaal “lang zal hij leven” voor een jarige zongen. De vormelingen gingen aansluiten naar het Juvenaat ( middelbare school ) waar hun programma zou plaatsvinden en de ouders naar een wijkcentrum voor een lunch, en het programma speciaal voor de ouders en de begeleiders. Schep ruimte…en om te ontdekken wat de Benedictijnse van leven en werken voor ze kan betekenen. Ook de jongeren begonnen in het Juvenaat met een lunch. Daarna stond voor hen het vlammenspel op het programma, opdrachten met je hart - hoofd - handen in groepjes een parcours afleggen. Gevolgd door een meet en greet met vicaris P. Verbeek. De dag werd op het Juvenaat beëindigd met een spelshow door de vormelingen die in twee groepen werden verdeeld, met 10 spelers uit elke groep , die 10 moesten een 6-tal (ludieke) opdrachten zo snel mogelijk uitvoeren, en tot slot een vragenronde met opgedane kennis  uit het vlammenspel was de finale.  Daarna ontmoeten de ouders en begeleiders de jongeren weer in de parochiekerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes  waar iedereen de persoonlijke zegen ontving van vicaris W. Wiertz of vicaris P. Verbeek.
Vanuit de Sint Elisabethparochie hebben we deze dag als heel bijzonder ervaren.
Van ons uit een, Dankjewel voor de werkgroep Lopend Vuurtje.